Pages

Tuesday, October 19, 2010

Nu är det bevisat chips är nyttigt!



Efter mer än 10 års studier har forskare vid det ansedda Bruks Universitetet i Nävekvarn nu kommit fram till att chips är nyttigt så till vida att det sänker blodets kolesterol värden. Chefsforskaren Orvar Lars Walterson är entusiastisk när han går in på detaljerna kring resultatet. Det här är spännande, att kombinationen, potatis, olja och lite kryddor kan ha dessa effekter trodde vi inte alls från början, berättar Walterson.

Vad det närmare beror på är idag inte helt fastställd men Orvar Lars antyder att det kan ha någonting att göra med den speciella allertse-symbiosen som uppstår när oljan hettas upp och blandas med de nyskalade potatisarna. Det är ingen skillnad mellan olika märken utan Walterson och hans team har sett sjunkande kolesterolvärden oberoende märke och typ av chips.

Vad upptäckten kan ledda till i långa loppet vill inte Walterson spekulera i, han menar att det trots allt rör sig om preliminära resultat men han är övertygad om att chipskonsumtionen kommer att gå upp. Folk kan alltså fortsätta att sätta i sig gyllengula chips, att det på något sätt skulle vara skadligt för hälsan förkastar Orvar Lars trots de preliminära resultaten fullt ut: - Vi har det ju nästan svart på vitt, chips är både gott och nyttigt för dig!

3 comments:

Johanna said...

Knäppis
:)

Patrik said...

Lol :D

Klasse said...

Precis vad jag trott hela tiden! Chips är potatis och potatis är nyttigt. Äter man dessutom dillchips får man ju grönsaker på köpet ;-)