Pages

Friday, May 6, 2011

Np writing

Jaha då är det dags för nationella proven igen. Det kommer medföra att Maj månad kommer bli lite som ett svart hål. SOm ni alla vet så kan ljus inte ta sig ut ur ett svart hål och det kommer bli spännande att se all grönska i början av Juni!

Hursomhelst, i B kursen har eleverna fått några texter att läsa inför writing provet som ska ge inspiration och ideer till texten som de ska skriva. De får dock inte ha me dig texterna när de sitter och skriver i 100 min. Jag ställer mig lite undrande till detta. Hur ofta skriver du en text utan att hämta ideer och inspiration från andra texter som du sitter och läser när du skriver ....nej tänkte väll det inte så ofta. Känns lite gammalt att de inte få ha med sig material. Å andra sidan så får läraren (jag) elev texter som visar tydligt på vilken nivå eleven ligger vad gäller ordförråd. Grammatik och struktur samt innehåll skulle däremot inte bli påverkade av att de fick ha med sig texter.

Vad tycker ni?

2 comments:

siri said...

Det är egentligen skit samma eftersom alla ligger då på samma nivå..om du fattar. För om man får ha med sig saker så ligger ju också alla på "samma" nivå.. :)

Erik said...

Texter åt folket!