Pages

Tuesday, April 9, 2013

Hyra lägenhet i Stockholm, omöjligt eller går det?

Vid sidan av all träning och funderingar kring mitt kommande nya jobb så letas det även bostad i Stockholm. Jaha köpa tänker ni kanske, det är ju så man skaffar en lägenhet i Sveriges huvudstad. Nej inte riktigt säger jag, köpa är kanske plan C eller D. Plan A är att hitta ett förstahandskontrakt, ja le du lite för dig själv och skaka på huvudet. Skaka på huvudet kommer kanske jag och Johanna också att göra om ett par månader men nu ger vi allt för att hitta ett okej boende utan att behöva slänga upp minst ett par miljoner på bordet.

Pengar som i princip ingen idag bara sådär har liggande utan då gäller det att låna och att låna mycket. När priserna på bostadsrätter närmar sig all time high och världsekonomin är allt annan än sund så är det värt att tänka till både en och två gånger innan det är dags att gå till bankiren och fråga om ett lånelöfte. 

Hur som helst har vi lite ess i rockärmen att spela ut och vi ger oss inte fören leken är slut. Men visst kan det bli så att vi kommer sitta på ett andrahandskontrakt i slutändan och betala ca 12 000 kr i månaden för en tvåa lite utanför tullarna... Vi får se men jakten kommer som sagt gå att följa här på bloggen.

2 comments:

Anonymous said...

Ha ha ha ha ha ha ha ha!!!
Hyra? Det ordet existerar inte här. Enbart om du lägger till "ocker" före.
Så underbart när naiva landsortsbor kommer till Stockholm :-)
/Nippe

Erik said...

Om det inte kommit just den kommentaren från dig hade jag nog börjat undra om du blivit sjuk eller något. Verkar som du mår bra med andra ord ;)