Pages

Friday, December 10, 2010

800 filmer

Ah nu har jag betygsatt 801 filmer på Filmtipset (en sektion av nyheter24). Skönt att jag når upp till den tredje nivån i alla fall i mina egna kriterier ;)

Kan bland annat nämna att filmer som Blade Runner och De Omutbara har fått femmor medans skitfilmer som Transformers och Little Nicky har fått sig en etta.


6 comments:

Anonymous said...

vänligen referera till dess originaltitel.. om jag får be! ;) or you didn't see it.. ;) /Sara

Erik said...

Du menar de Omutbara? Well jag tänkte att de flesta känner igen filmen under det namnet. Kanske inte den bästa översättningen men helt okej :)
The Untouchables är det hur som helst, efter en titt på IMDB ;)

Anonymous said...

Ge mig en länk får jag se dina betyg! (varför satt du inte betygen på IMDB?) /Niklas

Erik said...

IMDB ja hmm nej där är det för stora skalor enligt mig, har alltid betygsatt filmer utifrån en femgradig skala så det fick bli filmtipset. Gå in på http://nyheter24.se/filmtipset och sök på Wässing så hittar du mig.

Jag förbereder mig för en del kritik men bring it on bara! ;)

Niklas said...

Kan hålla med om att en 5 gradig skala är bättre!

haha ja shit vad vi skulle kunna bråka om betygen, men var överraskande många som jag håller med dig på. Vissa har du dock fått "hjärnsläpp" på ;))Se nedan

- Blood In Blood Out 2:a.
- Va?? Den är ju fan asbra!!Stark 4:a

- Sherlock Holmes 4:a.
- Bland det sämsta jag sett, va handlade filmen om egentligen? En 8 åring hade kunnat komma på en bättre story. Boven var väl den blekaste insatsen man sett, Downey var dock bra som sherlock

-Jurassic Park 1 3:a
-Jurassic Park 3 3:a
- Du tycker alltså att 3:an var lika bra som ettan? Ettan är en klassiker!!! Den förtjänar minst en 4:a.

- The italiten jobb 2:a
- fel fel fel, stark 4:a

- Brokeback Mountain 5:a
- What?

- Mr. & Mrs. Smith 3:a
- ??? Jag klarade inte ens se klart den

- Sen har vi ju det här med transformers?! Va har du emot den? Intressant att man kunde klicka å se dina mest avvikande betyg från andra....gissa vad som stod överst där...? Du sätter högre betyg på Wild Wild West samt Reine & Mimmi i fjällen! REINE OCH MIMMI I FJÄLLEN!!!! SERIÖST!!!

Erik said...

Hehe, ja där fick man ju lite skit ;) Kan hålla med om att Jurassic Park skall ha en fyra absolut en klassiker. Annars tycker jag mest att du har fel som vanligt. Sherlock är otroligt välgjort och förtjänar en fyra medan Blood in Blood out var rörig och seg, helt klart en tvåa.

Transformers har vi diskuterat några gånger till och jag kan bara inte köpa all skit i den filmen. Den får en etta för effekterna, de var helt okej men resten var gräsligt!

Ja just Italian Job, seeeeeg film som också den förtjänar en tvåa.

Ska in och kolla lite på dina betyg när tillfälle ges!